Boende med stödinsatser passar inte alla

uven och ugglan

Tamira har ett nytt ramavtal med Malmö stad för Boende med stödinsatser. Men detta är bara ett av de alternativ Tamira erbjuder.

Boende med stödinsatser passar klienter som är minst 21 år gamla och behöver stöd i sitt eget utvecklingsarbete. Vi stöttar bland annat individen i att etablera kontakter med aktiviteter och instanser ute i samhället som kan vara avgörande för den framtida självständigheten.

Men det finns fortfarande de som behöver en annan typ av stöd än det som ryms inom Boende med stödinsatser. Här berättar verksamhetschef Cristina Birgersson om Tamiras två boenden Uven och Ugglan.

– På Uven har vi personal dygnet runt och lever med klienten. Det innebär bland annat att vi vid en placering här snabbt kan göra en kartläggning av klientens behov som hjälper både handläggaren och klienten framåt.

Vad skiljer Uven och Ugglan från varandra?

– Det är olika målgrupper och därmed olika arbetssätt. Största skillnaden är att de som bor på Uven kanske alltid kommer att behöva stöd i någon form. Jag brukar fråga så här: Om du tog bort drogen, skulle problemen kvarstå? Om svaret blir ja är det Uven.
På Ugglan är målet ett självständigt liv med eget boende och en meningsfull sysselsättning. Här bor människor som behöver stöd under den kritiska övergångsperioden som vägen mot ett nytt, drogfritt liv innebär.

Du kan alltid vända dig till oss på Tamira för rådgivning inför en placering. Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för din klient!

Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för din bästa upplevelse.