Examen på Tamiraakademin

tamiraakademin

Solen sken från klarblå himmel ovan taken på Lindängen i Malmö när fem nybakade socialpedagoger tog sin examen från Tamiraakademin. Studier i kombination med arbete har visat sig varit ett framgångsrecept för Tamira.

Youssra Chahrour har jobbat på Tamira i fem år. När hon fick erbjudande om en yrkesutbildning till socialpedagog tackade hon genast ja.

– Socialt arbete, att jobba med människor är det jag är bra på, mycket i yrket finns genuint i mig. När min chef sa att de gärna ville satsa på mig kändes det fantastiskt. Jag kan inte tänka mig att någonsin jobba med något annat och nu har jag fått papper på att jag kan detta. Jag har utvecklats och ser på situationer och människors problematik på ett helt annat sätt. Det gör det lättare att möta människor på just deras nivå.

Arijan Asllani jobbar som boendestödjare och håller med sin kollega och kurskamrat:

– Utbildningen har gett mig mer insikt om människors svårigheter och verktygen till att hjälpa. Det bästa med mitt jobb är att jag är väldigt mycket involverad i att göra en förändring i samhället och att hjälpa människor med en förändring i livet till något mer positivt.

Kunskap är en förutsättning för kvalitativt socialt arbete. I Tamiraakademin utbildar vi morgondagens socialarbetare och kompetensutvecklar vår egen personal. Socialpedagogutbildningen har vi genomfört i samarbete med Sverigehälsan.

Tamiraakademin
Den 19 maj blev en lite annorlunda dag på jobbet för det här gänget som studerat på Tamiraakademin parallellt med sina arbeten. Youssra Chahrour, Nor Chahrour, Malin Lindberg, Arijan Asllani, och Albert Asllani har alla genomgått den tvååriga utbildningen till socialpedagog.
Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för din bästa upplevelse.